Wersje kompatybilne
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les moelleux
- 150 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine, pour les moules
- 100 g de poudre d'amande
- 160 g de sucre glace
- 50 g de fécule de maïs
- 5 blancs d'œufs
La crème mascarpone au Grand Marnier®
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- 15 g de Grand Marnier®
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
Le dressage
- 200 g de figues fraîches, coupées en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 740.8 kJ / 178.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 18.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2h 45min
Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange
1 Std. 50 Min
Tartelette fruits rouges, crème mascarpone-coco
1h 25min
Crème fouettée Passion
5min
Crème fouettée au citron
10min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 godz. 20 min
Fraisiers façon tiramisu
12 Std. 30 Min
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15 Min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Tiramisu aux fraises
4h 30min
Tiramisu poire-speculoos
12 Std. 30 Min
Tiramisu à l'italienne
4 godz. 40 min