Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 80 g de sucre en poudre
- 40 g d'eau
- 12 feuilles de menthe fraîche
- 140 g de beurre, coupé en petits dés
- 80 g de mascarpone
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs (3-4 œufs)
- 2 pincées de colorant alimentaire rouge
- 200 g de framboises fraîches
- 1 c. à café de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2759 kJ / 664 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons au citron
12h
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55min
Naked cake aux framboises
1 Std. 30 Min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 Std. 20 Min
Macarons aux fruits de la Passion
25 godz. 45 min
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Eclair à la Passion
3 Std. 20 Min
Macarons saveur mojito
26 godz. 30 min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 Min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 godz. 30 min
Macaron tiramisu
26 godz.