Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 80 g de sucre en poudre
- 40 g d'eau
- 12 feuilles de menthe fraîche
- 140 g de beurre, coupé en petits dés
- 80 g de mascarpone
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs (3-4 œufs)
- 2 pincées de colorant alimentaire rouge
- 200 g de framboises fraîches
- 1 c. à café de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2759 kJ / 664 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8 Std.
Macarons saveur mojito
26 Std. 30 Min
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13sa 30 dk
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Tartelette chocolat-citron meringuée
3 Std. 45 Min
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons chocolat-framboise
27u. 45min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Macaron tiramisu
26 Std.
Macarons au citron
12 Std.