Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de beurre pommade
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de lait
- 2 pommes, détaillées en petits dés
- 50 g de sauce au caramel maison, et un peu pour la finition
- 300 g de mascarpone
- 10 g de noix de pécan, concassées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1353.6 kJ / 321.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 135.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine mocaccino et caramel
45min
Tartelette fleur à la crème d'amande
1h 10min
Tartelettes à la vanille façon pannacotta
5 godz.
Cupcake café cappuccino
40min
Layer cake au lemon curd
5 godz.
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Cupcakes à la vanille
12hod.
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55min
Cupcake aux myrtilles
1u. 55min