Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 150 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 1 pincée de sel
- 200 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2185 kJ / 522 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 78.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1 Std. 15 Min
Cake à la vanille
1 Std.
Tarte chocolat-noisette
1 Std. 10 Min
Brownie aux deux chocolats et aux cacahuètes
1 godz. 5 min
Crêpes fourrées choco-noisette
1 Std. 55 Min
Muffins choco-noisettes
30min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Moelleux amandes-chocolat
50min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Brownies aux noix de pécan
45min
Gâteau choco-noisette
1h 40min
Tarte chocolat-noisettes
4h 20min