Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 150 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 1 pincée de sel
- 200 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2185 kJ / 522 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 78.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpe Belle-Hélène
40min
Cake aux pépites de chocolat et graines de sarrasin
1 godz.
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1h 15min
Biscuits noix de coco et noisette
50min
Fondue de livarot aux pois chiches et cacao amer
20min
Tartelette au chocolat praliné
2h 30min
Muffins choco-noisettes
30min
Cake au chocolat
1h 25min
Cake au chocolat au cœur de vanille
1 Std. 20 Min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 Min
Gâteau choco-noisette
1h 40min
Petits gâteaux coulants chocolat et fleur de sel
25min