Tarte aux fraises et au poivre du Sichuan

Tarte aux fraises et au poivre du Sichuan

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • 140 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
  • 65 g de sucre glace
  • 150 g de farine de petit épeautre et un peu pour le plan de travail
  • 1 œuf
  • 100 g de farine de blé bise (T 80) (en magasin bio)
  • 25 g de poudre d'amande (voir "Conseil(s)")
La garniture
  • 500 g de fraises coupées en deux
  • 20 g de sucre glace
  • 40 g de poudre d'amande
  • ½ c. à café de poivre de Sichuan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 494 kcal / 2062 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...