
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de purée d'amande
lub 100 g de purée de noisette - 100 g de miel
- 6 œufs
-
300
g de poudre d'amande
lub 300 g de poudre de noisette - 30 g d'huile neutre
- 1 c. à café bombée de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 150 g de myrtilles surgelées ou au sirop (voir "Conseil(s)")
- 1000 g d'eau
- sucre glace pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 464.1 kcal / 1939.9 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 270.6 mg