Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de purée d'amande
lub 100 g de purée de noisette - 100 g de miel
- 6 œufs
-
300
g de poudre d'amande
lub 300 g de poudre de noisette - 30 g d'huile neutre
- 1 c. à café bombée de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 150 g de myrtilles surgelées ou au sirop (voir "Conseil(s)")
- 1000 g d'eau
- sucre glace, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1939.9 kJ / 464.1 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 270.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Pancakes à la farine de sarrasin
30 Min
Bouchées aux pommes et aux noix
50 Min
Brioche des Rois aux orangettes
2h 20 min
Cookies aux fruits secs
45min
Crumble Fraises et amandes
35min
Zucchini bread noix de pécan et chocolat
1 Std. 20 Min
Pancake aux myrtilles au four
35min
Cake à la ricotta et aux fruits rouges
1h 15min
Crêpes au lait de coco et à la farine de riz
1h 15min
Flan pomme-coco
55min
Banana bread aux dattes
1 Std. 10 Min