Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de purée d'amande
lub 100 g de purée de noisette - 100 g de miel
- 6 œufs
-
300
g de poudre d'amande
lub 300 g de poudre de noisette - 30 g d'huile neutre
- 1 c. à café bombée de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 150 g de myrtilles surgelées ou au sirop (voir "Conseil(s)")
- 1000 g d'eau
- sucre glace, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1939.9 kJ / 464.1 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 270.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau sans gluten citron et coco
1 Std. 15 Min
Pancakes laotiens
15 Min
Cake poire-sarrasin
1 Std. 15 Min
Gâteau petit-déjeuner
40min
Berawecka d'Alsace
3 Std.
Biscuits chocolatés à la farine de châtaigne
30min
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40min
Moelleux amandes-chocolat
50min
Gâteau de semoule aux fruits
1 Std. 50 Min
Gâteau aux framboises et aux noisettes
1 Std.
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Gâteau aux noix
45min