Moelleux aux myrtilles

Moelleux aux myrtilles

3.2 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 parts

Składniki

  • 100 g de purée d'amande
    100 g de purée de noisette
  • 100 g de miel
  • 6 œufs
  • 300 g de poudre d'amande
    300 g de poudre de noisette
  • 30 g d'huile neutre
  • 1 c. à café bombée de bicarbonate de sodium
  • 1 pincée de sel
  • 150 g de myrtilles surgelées ou au sirop (voir "Conseil(s)")
  • 1000 g d'eau
  • sucre glace (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 270.6 mg
Białko 14.5 g
Kalorie 1939.9 kJ / 464.1 kcal
Tłuszcz 36.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...