Cassoulet de haricots au pesto de noix

Cassoulet de haricots au pesto de noix

2.9 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Le pesto de noix
  • 50 g de Pecorino Romano coupé en morceaux
  • 50 g de cerneaux de noix
  • 50 g de feuilles de persil frais
  • 100 g d'huile d'olive
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
Le cassoulet
  • 3 gousses d'ail coupées en deux
  • 200 g d'oignons jaunes coupés en quatre
  • 120 g de carottes coupées en morceaux (2 cm)
  • 60 g de feuilles de céleri branche coupées en tronçons (2 cm)
  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g de haricots blancs secs préalablement trempés toute une nuit
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 400 g de sauce tomate
  • 1 ½ c. à café d'origan déshydraté
  • 200 g de bouillon de légumes
  • 1 c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 631 kcal / 2638 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 604 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...