Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 arance, preferibilmente biologiche
- 400 g di spigola (branzino), 4 filetti
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 70 g di pane raffermo a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 4 fili di erba cipollina fresca
- 20 g di porro a rondelle
- 30 g di burro
- 150 g di acqua
- 150 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50min
Spigole all'acqua pazza
30min
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Dentice agli agrumi
45min
Spigola in crosta di zucchine con salsa al caviale di limone
1h 10 min
Involtini di spigola
40min
Spiedini di seppioline e cetrioli
35min
Involtini di pesce spada e melanzane
1h 20min
Pesce spada all'arancia
40min
Spigola con uvetta e pinoli
45min
Alici alla Reggina
45min
Calamaretti ai pistacchi
30min