Vongole e cozze alla marinara

Vongole e cozze alla marinara

4.4 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di cozze fresche
    800 g
  • di vongole (lupini)
    600 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 mazzetti
  • peperoncino secco piccante
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di acqua
    800 g
  • di sale grosso
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • pomodori ciliegino
    8
  • di pane casereccio tostato, a piacere
    fette
  • limone preferibilmente biologico, in spicchi
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 309 kcal / 1293 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...