![Rollè al macis e salsa allo zafferano Rollè al macis e salsa allo zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/230184.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rollè al macis
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 550 g di carne trita di manzo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di macis
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- 40 g di Emmental a fette
Salsa allo zafferano
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 500 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 30 g di burro a pezzi
- 30 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fishburger con verdurine
3h
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min
Sushi di pollo
1h 5 min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8 godz.
Ravioli di patate e gamberi
1 Std. 20 Min
Polpette di pollo cuore di formaggio e finocchi
1sa
Farro e filetto di maiale con glassa all'aceto balsamico
1sa 15 dk
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1 godz. 35 min
Pollo in salsa ai funghi
50min
Involtini di pollo in salsa di birra
45min
Salmone glassato miele e senape
30 dk
Crocchette di gamberi
10 Std.