Rollè al macis e salsa allo zafferano

Rollè al macis e salsa allo zafferano

4.5 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Rollè al macis
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 uovo
  • 550 g di carne trita di manzo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di macis
  • 100 g di prosciutto cotto a fette
  • 40 g di Emmental a fette
Salsa allo zafferano
  • 100 g di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 120 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 500 g di acqua
  • 100 g di vino bianco
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 30 g di burro a pezzi
  • 30 g di farina tipo 00

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 345 kcal / 1443 kJ
Białko 35.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 7.8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...