Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di baccalà ammollato e dissalato (600 g circa)
- 320 g di patate, pelate e a fette sottili (2 mm circa)
- 160 g di peperoni rossi, puliti e a pezzi (2-3 cm)
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di maggiorana secca
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min.
Baccalà alla livornese
35min
Baccalá alle olive
25 min.
Filetti di cernia in camicia colorata
30min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Filetti di cernia e verdure allo zenzero al cartoccio
40 min.
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min.
Baccalà, patate e funghi
45 min.
Stoccafisso con i porri
50 min.
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Alici ripiene al Varoma
50 min.
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min.