![Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4B0C6D01-1CD9-4B3B-9874-5EEBA7FC919E/Derivates/a4deec67-482f-41f1-b14a-db410359531c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di baccalà ammollato e dissalato (600 g circa)
- 320 g di patate, pelate e a fette sottili (2 mm circa)
- 160 g di peperoni rossi, puliti e a pezzi (2-3 cm)
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di maggiorana secca
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà gratinato
1 Std.
Tegamino di vongole e zucchine
40 Min
Lasagne al profumo di mare
1h 35 phút
Panzanella di pescatrice e peperoni
3h
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Merluzzo e cavolfiore in salsa verde
40 Min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 Std. 45 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Salmone e carciofi al Varoma
55 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Alici ripiene al Varoma
50 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min