Wersje kompatybilne
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di vongole, fresche e pulite
- 500 g di cozze fresche pulite
- 250 g di cous cous precotto a grana media
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 300 g di passata di pomodoro
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494.7 kJ / 357 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 579 mg
Alternatywne przepisy
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40 Min
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min
Cous cous ai profumi di Sicilia (vegan)
1h 10min
Cous cous con calamaretti
40 Min
Cous cous di pesce alla trapanese
3 Std. 30 Min
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4 godz. 20 min
Gamberoni zafferano e arancia
30 Min
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1h 10min
Risotto con gamberetti su crema di piselli
50 Min
Orzotto alla marinara
35 Min
Risotto ai carciofi e bottarga
40 Min