Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla bianca a metà
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco (opcjonalnie)
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b
- 10 g di sale + q.b
- 600 g di filetti di merluzzo senza spine ed a pezzi (2-3 cm)
- 2 cucchiaini di timo secco
- 2 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 200 g di semola rimacinata di grano duro
- 500 - 1000 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1540 kJ / 368 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotolette di spinaci
40 min.
Polpette di ricotta
50 min.
Polpette di merluzzo con salsa allo yogurt
45 min.
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1h
Fish burger
35min
Polpette di merluzzo e patate
55 min.
Polpette di merluzzo e coriandolo con riso alla verza
2h
Polpette di merluzzo con patate
40 min.
Svizzere di merluzzo
35min
Hamburger di merluzzo e gamberi
20 min.
Polpette di salmone
55 min.
Burger di nasello e gamberi
30min