Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolla bianca a fette (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acqua
-
200
g di aceto di mele
lub 200 g di aceto bianco - 1 pizzico di sale
- 300 g di sarde fresche, deliscate e aperte a libro
- 40 g di uvetta sultanina
- 30 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4221 kJ / 1009 kcal
- Białko
- 75.5 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Confettura di cipolle di Tropea
55min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 dk
Sarde a beccafico
35 dk
Sarde in saor
24h 30 min
Pepata di cozze
55min
Insalata fichi, bacon e bacche di goji
20 min
Cipolline sott'olio
361 Std. 10 Min
Salsa greca
10 Min
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Caponata alla catanese
1sa
Patè di pomodori secchi e tonno
15 Min