![Sarde in saor Sarde in saor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B55A1B9D-B3FF-415A-8090-C4BB24924A53/Derivates/76A1977A-6CB2-4224-BD11-032BDBD3BC93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolla bianca a fette (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acqua
-
200
g di aceto di mele
lub 200 g di aceto bianco - 1 pizzico di sale
- 300 g di sarde fresche, deliscate e aperte a libro
- 40 g di uvetta sultanina
- 30 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4221 kJ / 1009 kcal
- Białko
- 75.5 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bigoli in salsa
1 godz. 30 min
Sarde a beccafico
35min
Capesante ai funghi porcini
1 godz. 20 min
Sarde in saor
24 Std. 30 Min
Peperoni in agrodolce
30 min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 min
Pere al vino rosso
3h 20min
Budino di zucca e arancia
1 godz. 35 min
Goulash alla birra doppio malto
1h 15 min.
Tartare di manzo con salsa aromatica
20min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min
Contorno di taccole al pomodoro
40min