![Bigoli in salsa Bigoli in salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1C8C253E-F971-40E4-92DE-49B85903B32D/Derivates/bac7e11a-c756-481b-b260-3d2e17c04ada.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bigoli
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Salsa
- 200 g di cipolle a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di acqua
- 200 g di sarde intere, eviscerate, pulite e spinate, in filetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sarde in saor
25h
Frico con speck
50 dk
Risotto ai porri con mele e formaggio di capra
40 min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 dk
Tartare di manzo al pomodoro in emulsione
15 min
Risotto brie e asparagi
30 min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10 min.
Tartare di manzo con salsa aromatica
20 min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 min
Strauben
40 min
Malfatti bergamaschi
40 min
Risotto con lo sclopit
40 min