![Medaglioni con riduzione ai mirtilli e balsamico Medaglioni con riduzione ai mirtilli e balsamico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0850792A-6701-42BE-BB2D-0C016EC2F7EA/Derivates/8824E475-4A21-4BBB-A21D-01D065697C03.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di mirtilli freschi
- 25 g di zucchero di canna
- 50 g di burro
- 25 g di acqua
- 50 g di aceto balsamico
- 600 g di filetto di maiale in medaglioni (alti circa 3 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro
2 Std.
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 dk
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 dk
Filet mignon alle mele e Roquefort
25 min
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30 min
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20 min
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
1 Std. 25 Min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min.
Tartare di manzo con salsa aromatica
20 min
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1 Std. 30 Min
Filetto di maiale ripieno (TM5)
1h 10 min.