Trota alla piemontese

Trota alla piemontese

4.6 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di uvetta sultanina
  • acqua tiepida, q.b.
  • 2 trote iridee eviscerate (circa 400 g l'una)
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 30 g di aceto di vino bianco
  • 40 g di gambi di sedano a pezzi
  • 40 g di cipolla bianca in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 foglie di salvia fresca lavate
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di farina tipo 00
  • 10 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 380 kcal / 1589 kJ
Białko 41.7 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...