Wersje kompatybilne
Sformatini low carb di ricotta alla curcuma e salmone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di salmone affumicato a fette
- 350 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 698.7 kJ / 167 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 90.4 g
- Sód
- 710.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi e gamberi allo zafferano
35min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1sa 15 dk
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Soufflé ai funghi e formaggi a Varoma
1sa
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30min
Muffin salati salmone e aneto
50min
Sformatini di finocchi
1h 30min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 dk
Soufflé alla salsiccia e zucca
1h 30min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Flan al salmone affumicato
45min
Sformatini verdure e yogurt
40min