Wersje kompatybilne
Sformatini low carb di ricotta alla curcuma e salmone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di salmone affumicato a fette
- 350 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 698.7 kJ / 167 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 90.4 g
- Sód
- 710.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di finocchi
1h 30min
Flan al salmone affumicato
45min
Flan di carote
50 min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1sa 10 dk
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35 min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1h 20min
Tortini di zucca
1h 20min
Cocottine di zucca e ricotta
50 min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 min