![Quiche svuotafrigo Quiche svuotafrigo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F5B2E586-39B4-4796-AA09-C1CCF2BAA8AF/Derivates/8F9F0D71-1A98-4A5C-9C45-0FABECB2B11D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 75 g di burro a pezzi + q.b.
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 100 g di Emmental a pezzi (1 cm)
- 150 g prosciutto cotto o altri salumi misti, a pezzi
- 4 uova
- 150 g di latte intero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata champignon e provola
1h 5 min
Plumcake salato
1 Std. 30 Min
Girelle alla pizza
3 Std. 10 Min
Quiche Lorraine
45 Min
Crocchette di riso al forno
1 Std. 35 Min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45min
A ‘ngornata
2h 20 min.
Torta salata di pane
45 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Salatini würstel ed Emmental
1 Std.
Polpette di mortadella
20 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min