Cestino di pomodoro ripieno

Cestino di pomodoro ripieno

3.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di pecorino
  • 600 g di acqua
  • 8 pomodori ciliegino media grandezza
  • 2 cucchiaini di sale + q.b.
  • 100 g di pasta tipo ditalini
  • 30 g di cipolla bianca a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di carota a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di sedano a pezzi (3-4 cm)
  • 50 g di pancetta affumicata
  • 150 g di carne trita di vitello
    150 g di carne trita, di manzo
  • 1 cucchiaino colmo di concentrato di pomodoro
  • 50 g di vino bianco
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco + q.b.
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 311.5 kcal / 1303.3 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 1453.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...