Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 800 g di acqua
- 1500 g di cozze fresche pulite
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di zafferano
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min.
Cozze al vino bianco
40 min.
Vongole e cozze alla marinara
3h
Linguine ai gamberoni
30min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Zuppa di muscoli
45 min.
Pepata di cozze
55 min.
Cozze ripiene
1h 30 min.
Zuppa di cozze
1h
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min.
Cacciucco
1h 20min
Cozze alla Medoc
50 min.