Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di patate, pelate e a dadini (1 cm circa)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi chiodini, puliti
- 320 g pasta fresca tipo garganelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1 godz. 30 min
Orecchiette ai broccoli
2h 40min
Bavette pancetta e finferli
40 min
Orecchiette salsiccia e broccoli
35 min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Penne all'arrabbiata
20 min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Bucatini all'amatriciana
45 min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35 min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 min
Porcini al funghetto
50 min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1 Std.