![Garganelli chiodini e patate Garganelli chiodini e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23c44fa3-5159-4635-b7d5-8998e885d170/Derivates/70804716-5593-4765-8da1-9f8372a450fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di patate, pelate e a dadini (1 cm circa)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi chiodini, puliti
- 320 g pasta fresca tipo garganelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle in crema di uova e cavolfiore
45 min
Fagottini al profumo di mare
1 godz. 40 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Tagliatelle ai funghi
1 godz.
Tagliatelle di carote e zucchine
35min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Orecchiette ai broccoli
2h 40 min
Paccheri filanti al gratin
1 godz. 35 min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40min
Bavette pancetta e finferli
40min
Pappardelle umbre al pomodoro
1 godz.
Penne allo Spada profumate allo zenzero
30 min