![Pasta al forno bianca (senza glutine) Pasta al forno bianca (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AC6F0F61-EEB1-4B65-A032-EFFEDCF904DD/Derivates/11A0616E-3201-45B3-B8F6-8537DC037EC4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di burro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 600 g di latte
- 2 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1200 g di acqua
- 400 g di pasta secca corta di mais e riso integrale, senza glutine (cottura 12 minuti)
- 500 g di mozzarella, scolata e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata estiva di mezze penne
35 min
Pasta al forno veloce
45 Min
Gratin di patate
50 min
Pasta sfiziosa
30 Min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 Std. 30 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 Min
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1 Std.
Farfalle alle olive e mozzarella
30 Min
Sformato di riso con brie e cotto
1 Std. 30 Min
Wurstel panati (senza glutine)
30 Min
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Timballo di pasta al tonno (per 1 persona)
45 Min