Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di burro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 600 g di latte
- 2 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1200 g di acqua
- 400 g di pasta secca corta di mais e riso integrale, senza glutine (cottura 12 minuti)
- 500 g di mozzarella, scolata e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta gratinata
50 dk
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1 godz. 5 min
Frittata autunnale
1sa 15 dk
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 Min
Quiche svuotafrigo
40 Min
Crostata al salame e formaggio (senza glutine)
2 Std. 10 Min
Gratin di patate
50 dk
Pasta al forno vegetariana
40 Min
Tagliolini alla molisana
1sa 30 dk
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 Min
Pasta al forno veloce
45 dk
Pasta al forno classica
1sa 30 dk