Urządzenia i Akcesoria
Walnussbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 Scheiben
Składniki
-
Roggenmehl Type 1150350 g
-
Weizenmehl Type 405150 g
-
20 g SonnenblumenölWalnussöl20 g
-
Salz2 TL
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen400 g
-
Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Walnusshälften200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
565 kJ /
135 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Schwarzbrot
3 godz.
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Sesambrot
2 godz.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min