Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Roggenmehl Type 1150
- 150 g Weizenmehl Type 405
-
20
g Walnussöl
lub 20 g Sonnenblumenöl - 2 TL Salz
- 400 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Möhren-Nuss-Brot
2 Std. 10 Min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Dunkles Landbrot
3h
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Sesambrot
2h
Kartoffelbrot
1 Std. 50 Min
Fitnessbrot
1h 45min
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Malz-Brot
1óra 40p
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Körnerbrot
1óra 40p