Walnussbrot

Walnussbrot

4.8 919 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 Scheiben

Składniki

  • Roggenmehl Type 1150
    350 g
  • Weizenmehl Type 405
    150 g
  • Walnussöl
    20 g
    20 g Sonnenblumenöl
  • Salz
    2 TL
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    400 g
  • Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
    1 Pck.
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Walnusshälften
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 565 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...