![Dinkelkruste Dinkelkruste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ADD03A11-2BCE-45B4-956F-BD549A34FED9/Derivates/2844b4e2-698d-4bca-b52b-d3e3007a10e1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 10 g Honig
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
-
300
g Roggenmehl Type 1150
lub 300 g Roggen-Vollkornmehl - 2 ½ TL Salz
- 2 TL Brotgewürz
- 50 g Sonnenblumenkerne
- Sonnenblumenkerne zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 541 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dunkles Landbrot
3h
Weizen-Buttermilch-Brot
12klst
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Joghurtkruste
3h
Körnerbrot
1h 40min
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Körner-Bürli
12klst