Dinkelkruste

Dinkelkruste

4.7 1.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 Scheiben

Składniki

  • Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Honig
    10 g
  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Roggenmehl Type 1150
    300 g
    300 g Roggen-Vollkornmehl
  • Salz
    2 ½ TL
  • Brotgewürz
    2 TL
  • Sonnenblumenkerne
    50 g
  • Sonnenblumenkerne zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 541 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...