Urządzenia i Akcesoria
Dunkles Landbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
30 Scheiben
Składniki
-
Buttermilch400 g
-
Roggenmehl Type 997350 g
-
Weizenmehl Type 405150 g
-
Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)1 Pck.
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz2 TL
-
Brotgewürz½ TL
-
Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2 g
Kalorie
306 kJ /
73 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Sesambrot
2 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Graubrot
2 godz.