Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Roggenkörner
- 250 g Weizenkörner
- 500 g Buttermilch
- 180 g Zuckerrübensirup (z.B. von Grafschafter)
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 1 EL Salz
- 2 EL Haferflocken, kernig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Dunkles Landbrot
3 Std.
Sportler-Brot
3 Std. 50 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 Std. 15 Min
Vollkornklotz
3 Std. 30 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Graubrot
2 Std.
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min