Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Getreidekörner (Sechskornmischung)
- 250 g Kefir
- 250 g Wasser
- 15 g frische Hefe
- 180 g Weizenmehl Type 1050
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 20 g Salz
- 120 g Zuckerrübensirup
- 70 g Sonnenblumenkerne
- 80 g Leinsamen
- 60 g Sesam
- Butter zum Einfetten
- Dinkelflocken zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Sportler-Brot
3h 50min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Schwarzbrot
3 Std.
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Vollwertbrot
2h 20min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Körnerbrot
1h 40min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min