Urządzenia i Akcesoria
Vollkornklotz
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
30 Scheiben
Składniki
-
Getreidekörner (Sechskornmischung)140 g
-
Kefir250 g
-
Wasser250 g
-
frische Hefe15 g
-
Weizenmehl Type 1050180 g
-
Weizenmehl Type 550200 g
-
Salz20 g
-
Zuckerrübensirup120 g
-
Sonnenblumenkerne70 g
-
Leinsamen80 g
-
Sesam60 g
-
Butter zum Einfetten
-
Dinkelflocken zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
485 kJ /
116 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ikors Top 15
15 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sportler-Brot
3 godz. 50 min
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.
Rheinisches Schwarzbrot
3 godz. 15 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Schwarzbrot
3 godz.
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min