Urządzenia i Akcesoria
Fitnessbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
18 Scheiben
Składniki
-
Wasser400 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Weizenmehl Type 405200 g
-
Roggenmehl Type 1150400 g
-
Sauerteig flüssig (à 75 g), z.B. von Seitenbacher2 Pck.
-
Salz2 ½ TL
-
Honig10 g
-
Sonnenblumenkerne35 g
-
Leinsamen35 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
644 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Graubrot
2 godz.