![Graubrot Graubrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/478ac878-d785-4098-8d95-4a095ea5450c/Derivates/26bf45c4-8d50-4bd4-aa1c-3109ffdc5e54.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 TL Salz
- 500 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
2h 20 min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Landbrot Backhausart
1h 40 min.
Dunkles Landbrot
3h
Landbrot Backhausart
2 Std.
Weißbrot
1h 50min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min
Fitnessbrot
1h 45min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40 min.
Prötzeler Roggenbrot
1h 20 min.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min