Urządzenia i Akcesoria
Graubrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten450 g
-
Roggenmehl Type 1150300 g
-
Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz3 TL
-
Wasser500 g
-
Apfelessig15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
567 kJ /
135 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min