Graubrot

Graubrot

4.7 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
    450 g
  • Roggenmehl Type 1150
    300 g
  • Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
    1 Pck.
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    3 TL
  • Wasser
    500 g
  • Apfelessig
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 567 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...