Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 TL Salz
- 500 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
2h
Bierbrot
2h
Bauernbrot
2sa 20 dk
Dunkles Landbrot
3h
Landbrot Backhausart
1h 40 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Bierbrot
2h
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Roggenmischbrot
1h 15 min
Roggen-Malzbier-Brot
2sa 20 dk