Weizen-Dinkel-Brot
TM6 TM5

Weizen-Dinkel-Brot

4.7 (460 ocen)

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • 440 g Weizen
  • 300 g Dinkel
  • 550 g Wasser
  • 50 g Leinsamen
  • 50 g Sonnenblumenkerne
  • 30 g Weißweinessig
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 3 TL Salz
  • 1 TL Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
527 kJ / 126 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy