Weizen-Dinkel-Brot

Weizen-Dinkel-Brot

4.7 483 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Weizen
    440 g
  • Dinkel
    300 g
  • Wasser
    550 g
  • Leinsamen
    50 g
  • Sonnenblumenkerne
    50 g
  • Weißweinessig
    30 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    3 TL
  • Zucker
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 126 kcal / 527 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...