Urządzenia i Akcesoria
Weizen-Dinkel-Brot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weizen440 g
-
Dinkel300 g
-
Wasser550 g
-
Leinsamen50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Weißweinessig30 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz3 TL
-
Zucker1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
527 kJ /
126 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 1/2016
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Körner-Brot
2 godz. 50 min
Joghurtbrot
2 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min