Urządzenia i Akcesoria
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Scheiben
Składniki
-
Dinkel400 g
-
Buchweizen50 g
-
Wasser und etwas mehr zum Besprühen500 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Leinsamen50 g
-
Sesam75 g
-
Sonnenblumenkerne100 g
-
Haferflocken, zart50 g
-
Salz1 TL
-
Obstessig10 g
-
Butter zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
666 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Sesambrot
2 godz.
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min