Dinkel-Malz-Brot

Dinkel-Malz-Brot

4.9 1.4K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
24 Scheiben

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    180 g
  • Dinkelkörner
    350 g
  • Malzbier (330 g)
    1 Flasche
  • Wasser
    120 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Balsamico, dunkel
    35 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Leinsamen
    50 g
  • Sesam
    30 g
  • Salz
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheiben

Białko 5 g
Kalorie 535 kJ / 128 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...