Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 350 g Dinkelkörner
- 1 Flasche Malzbier (330 g)
- 120 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 35 g Balsamico, dunkel
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Leinsamen
- 30 g Sesam
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheiben
- Kalorie
- 535 kJ / 128 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sesambrot
2sa
Körnerbrot
1sa 40 dk
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min
Walnussbrot
2h 40 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2sa
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1sa 50 dk
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min