Urządzenia i Akcesoria
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
25 Scheiben
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Roggen650 g
-
Sonnenblumenkerne100 g
-
Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz3 TL
-
Wasser600 g
-
Balsamico, dunkel20 g
-
Zuckerrübensirup15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
458 kJ /
109 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Walnussbrot
2 godz. 40 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min