Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen

Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen

4.7 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
25 Scheiben

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Roggen
    650 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
    1 Pck.
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    3 TL
  • Wasser
    600 g
  • Balsamico, dunkel
    20 g
  • Zuckerrübensirup
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 458 kJ / 109 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...