![Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A600426A-80E7-4EBF-9833-C305F60397FD/Derivates/7FED31AD-4BF1-45B8-BC65-8F25DBDBBE61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 650 g Roggen
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 3 TL Salz
- 600 g Wasser
- 20 g Balsamico, dunkel
- 15 g Zuckerrübensirup
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 458 kJ / 109 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dunkles Landbrot
3h
Schwarzbrot
3h
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2sa 30 dk
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1sa 15 dk
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenmischbrot
1sa 15 dk
Körnerbrot
1 godz. 40 min