Urządzenia i Akcesoria
Nuss-Buttermilch-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
30 Scheiben
Składniki
-
Dinkelkörner200 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker1 EL
-
Buttermilch zimmerwarm380 g
-
Weizenmehl Type 550300 g
-
Salz2 TL
-
Fenchelsamen1 EL
-
Haselnüsse50 g
-
Walnusshälften75 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
378 kJ /
90 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Sesambrot
2 godz.
Walnussbrot
2 godz. 40 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min