Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Dinkelkörner
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 EL Zucker
- 380 g Buttermilch, zimmerwarm
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 2 TL Salz
- 1 EL Fenchelsamen
- 50 g Haselnüsse
- 75 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 378 kJ / 90 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 Std.
Sesambrot
2 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Walnussbrot
2 Std. 40 Min
Dinkel-Körner-Brot
2 Std. 50 Min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Vollwertbrot
2h 20min
Körnerbrot
1h 40min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min