Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 400 g d'eau
- 300 g de lait
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 50 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30min
Velouté de champignons
20min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Soupe de panais
35min
Crème de petits pois
40min
Crème de brocoli aux noisettes
1u.
Crème d'endive au colombo
30min
Potage Saint-Germain
45 min
Velouté de chou-fleur au curry
35min
Crème de carotte
30min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Crème de courgette au bleu
25min