Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 400 g d'eau
- 300 g de lait
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 50 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de chou-fleur au curry
35min
Soupe de laitue
35min
Velouté de champignons
20 min
Crème de courgette au bleu
25 min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Crème de chou-fleur
30 Min
Crème de petits pois
40min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Crème de carotte
30 Min