Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 450 g d'eau chaude
- 150 g de vin blanc
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
-
200
g de cèpes frais ou surgelés
lub 20 g de cèpes séchés - 20 g de beurre
- 20 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Risotto
30min
Risotto tout vert
40min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Risotto aux asperges
45min
Risotto de printemps
55min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Risotto aux asperges
35min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Risotto aux trompettes-de-la-mort
35min
Risotto aux morilles
45min