Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de céleri-rave, coupé en gros morceaux
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 100 g d'eau
- 150 g de lait
- ½ c. à café de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée panais potiron
45min
Purée aux trois racines
45min
Soupe de panais
35min
Soupe de butternut, curry et amandes
35min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min
Mousseline de céleri-rave
45min
Purée de panais au mascarpone et cabillaud, jus vert
45min
Purée céleri-pomme
45min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40min
Compote rhubarbe-pomme-framboise
20 min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min
Compote de rhubarbe
1h 5min