Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chips de camote y betabel
- 70 g de camote, cortado en rodajas
- 70 g de betabel, cortado en rodajas
- aceite de oliva, cantidad suficiente para rociar
- hojuelas de sal, cantidad suficiente para sazonar
Sopa
- 1 echalot (aprox. 30 g), la mitad
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de coliflor, cortado en trozos
- 240 g de garbanzo cocido, escurrido
- 1 cdita de sal, al gusto
- 600 g de caldo de verduras
- 1 pizca de pimienta blanca molida
- 2 cdas de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), para decoración
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócoli
15min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Crema de coliflor con piñones
40min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25 min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45min
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20 min
Bolitas de coliflor al horno
1h 30min
Sopa de zanahoria y apio nabo con aceite de hierbas
45min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3 Std. 10 Min
Coliflor tikka masala
30min
Enchiladas poblanas veganas
40min