Sopa de coliflor y garbanzos

Sopa de coliflor y garbanzos

4.2 34 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

Chips de camote y betabel
  • 70 g de camote cortado en rodajas
  • 70 g de betabel cortado en rodajas
  • aceite de oliva cantidad suficiente para rociar
  • hojuelas de sal cantidad suficiente para sazonar
Sopa
  • 1 echalot (aprox. 30 g), la mitad
  • 1 diente de ajo pelado
  • 30 g de aceite de oliva
  • 400 g de coliflor cortado en trozos
  • 240 g de garbanzo cocido escurrido
  • 1 cdita de sal al gusto
  • 600 g de caldo de verduras
  • 1 pizca de pimienta blanca molida
  • 2 cdas de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol) para decoración

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1 mg
Białko 15 g
Kalorie 1460 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...