Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de gallo
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de cebolla blanca
-
2
ramitas de cilantro fresco, sólo las hojas
lub 2 cditas de semillas de cilantro molidas - 1 chile jalapeño, sin semillas, picado
- 500 g de jitomate, sin semillas y en cubos
- 1 cdita de sal
Relleno vegano
- 40 g de cebolla blanca, en mitades
- 1 chile rojo, fresco, sin semillas, picado
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 110 g de zanahoria, pelada y en bastones (4 cm x 1 cm)
- 120 g de pimiento rojo, en bastones (4 cm x 1 cm)
- 120 g de calabacita, en bastones (6 cm x 1 cm)
- 4 tortillas
- 300 g de tofu firme, en bastones (6 cm x 1 cm)
- hojas de cilantro, para decorar
- 4 cditas de piñón, tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1625.3 kJ / 388.5 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tostadas veganas
25min
Soya texturizada a la Vizcaína
1 Std. 10 Min
Quinoa con ejotes
30min
Soya al pastor
40min
Hamburguesa veganas
45 Min
Hot cakes veganos
20 Min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Frijoles al horno con verduras
30min
Empanadas veganas de espirulina
40min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Tostadas de setas
30min
Tlacoyitos de haba
1hod. 40min