Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ramilletes de espárragos verdes gruesos (aprox. 1000 g)
- 60 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo, pelados
- 10 g de azúcar
- 100 g de cebolla blanca, en trozos (2-3 cm)
- 150 g de papa, pelada y en trozos
- 100 g de espinacas congeladas (descongeladas y escurridas)
- 400 g de agua
- 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L), desmenuzado
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- 10 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal, o al gusto
- 1 cdita de mantequilla sin sal
- 2 cdas de piñones
- 1 chile rojo, fresco, sin tallo, sin semillas y en rodajas (1 mm)
- 150 g crema para batir (30-40% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1379 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 706 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25min
Sopa de brócoli
15min
Crema de espinacas con nuez
20 min
Crema de espárragos verdes y espinacas
40 min
Crema de coliflor con piñones
40 min
Sopa de calabaza con camarones y caviar
25min
Crema de flor de calabaza
30 min
Crema de espárragos y queso Brie
30 min
Sopa de almendra y ajo
40 min
Salsa de cítricos y cilantro
20 min
Crema de champiñones
20 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min