Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 - 260 g pora, biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
-
230 - 260
g piersi z kurczaka, wędzonej, pokrojonej na 2 cm kawałki
lub 230 - 260 g udka z kurczaka, bez skóry i kości, wędzonego, pokrojonego na 2 cm kawałki - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 - 100
g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę
lub 80 - 100 g sera brie, pokrojonego w 1 cm kostkę - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1840 kJ / 439.5 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 845 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos śmietanowo-porowy
30min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min
Sos soubise
30min
Placki porowe z mięsnym farszem
1h
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45min
Gratin z dorsza
50min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1h 30min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40min