Urządzenia i Akcesoria
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
230 - 260 g pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
230 - 260 g udka z kurczaka, bez skóry i kości, wędzonego, pokrojonego na 2 cm kawałki230 - 260 g piersi z kurczaka, wędzonej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 - 100 g sera brie, pokrojonego w 1 cm kostkę80 - 100 g sera camembert pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
845 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
1840 kJ /
439.5 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.