Ryba na parze z zielonym purée

Ryba na parze z zielonym purée

4.5 405 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g wody
  • 500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 g batatów, białych lub pomarańczowych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 100 g pora zielonej części, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 300 g różyczek brokułu
  • 720 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóry i ości (patrz wskazówka)
  • 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • mieszane zioła, świeże do dekoracji
  • cytryna pokrojona w plastry, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 398.3 kcal / 1673 kJ
Białko 41.6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...