![Ryba na parze z zielonym purée Ryba na parze z zielonym purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cd3dc4ec-c8b0-418e-a0b1-e98ee8fb3b82/Derivates/bffef6d0-7ee5-43d6-b730-486b9bd64718.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g wody
-
500
g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
lub 500 g batatów, białych lub pomarańczowych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki - 100 g pora, zielonej części, pokrojonego w 1 cm plastry
- 300 g różyczek brokułu
- 720 g filetów z ryby o białym mięsie, bez skóry i ości (patrz wskazówka)
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- oliwa z oliwek, do skropienia
- mieszane zioła, świeże, do dekoracji
- cytryna, pokrojona w plastry, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1673 kJ / 398.3 kcal
- Białko
- 41.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 Min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 Std.
Łosoś na parze, po azjatycku
1 Std.
Ryba z sosem pomidorowym
30 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Warzywa gotowane na parze
35min