Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
16 kromek
Składniki
-
1 ciabatta
-
40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół40 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
12 czarnych oliwek, bez pestek
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
liście bazylii, świeże grubo posiekane, do dekoracji (ok. ½ pęczka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
244.8 mg
Białko
4 g
Kalorie
404.4 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
3 godz. 20 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min