Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 300 g różyczek kalafiora
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 104.6 kJ / 25 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 36.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1hod. 10min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30min