Wiosenna zupa kalafiorowa
TM6 TM5

Wiosenna zupa kalafiorowa

4.2 (183 oceny)

Składniki

  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki
  • 80 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 150 g napoju roślinnego, np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
  • 150 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 30 g zielonego groszku, mrożonego
  • 1 łyżka koperku, świeżego, tylko liście, posiekane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1306.9 kJ / 312.4 kcal
Białko
9.5 g
Węglowodany
44.6 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
9.7 g
Sód
1242.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy