Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
80 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
150 g napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
30 g zielonego groszku, mrożonego
-
1 łyżka koperku, świeżego tylko liście, posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1242.2 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1306.9 kJ /
312.4 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
44.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 Std. 20 Min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 Std. 10 Min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 Min
Wiosenna zupa minestrone
50 Min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 Std.
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 Min
Zupa bolońska
25 Min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 Min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Zupa ogórkowa
30 Min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 Min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 Min