Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 300 - 600 g ziemniaków, młodych, małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 Min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25 min