Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)

Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)

3.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
  • 200 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
  • 100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
    100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 ½ łyżeczki soli morskiej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 573.6 kcal / 2399.7 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 76.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 891.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...