Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ziemniaków, mieszczących się w szerokiej części podajnika
- 200 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100
g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
lub 100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki - 2 ząbki czosnku
-
1
łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
lub 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego - 50 g oliwy z oliwek
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 ½ łyżeczki soli morskiej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2399.7 kJ / 573.6 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 891.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)
1h 10min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1h
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 Std. 40 Min
Kawa mielona grubo
5min
Pieczone churros z sosem czekoladowo-kawowym
55min
Dyniowa Chai Latte
20min
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1h 50min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1h 55min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40min