
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
- 200 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100
g sera gruyère pokrojonego na kawałki
lub 100 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki - 2 ząbki czosnku
-
1
łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
lub 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego - 50 g oliwy z oliwek
- 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 ½ łyżeczki soli morskiej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 573.6 kcal / 2399.7 kJ
- Białko
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Sód
- 891.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziołowy hummus z falafelami
13 Std. 40 Min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 Min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 Std. 20 Min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 Std. 15 Min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 Min
Sos do potraw z grilla
15 Min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
1 Std. 15 Min
Szybka pizza neapolitańska
50 Min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 Min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 Std.