
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
200 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
573.6 kcal /
2399.7 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
76.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
891.4 mg