Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ziemniaków, mieszczących się w szerokiej części podajnika
- 200 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100
g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
lub 100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki - 2 ząbki czosnku
-
1
łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
lub 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego - 50 g oliwy z oliwek
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 ½ łyżeczki soli morskiej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2399.7 kJ / 573.6 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 891.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 Min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 Std. 30 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1h
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55min
Turbot w szampańskim sosie
40 Min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 Std. 15 Min
Klasyczne chlebki naan
1 Std. 30 Min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 Std. 45 Min
Kanapki z burgerem i cheddarem
1 Std. 30 Min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 Std. 10 Min