Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 320 g di spaghettini
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1808 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 min
Spaghetti al tonno
40 min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30 Min
Pasta feta e pomodorini
30 Min