![Pasta panna e prosciutto (senza lattosio) Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/675a15cc-2762-46be-8c0e-2407404b8101/Derivates/3117058e-1f16-4bac-a4c5-56f52b19cc5b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta secca corta
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di prosciutto cotto a cubetti, senza lattosio
- 250 g di panna da cucina senza lattosio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2553.3 kJ / 610.5 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Timballo di pasta al tonno (per 1 persona)
45 min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 min
Pasta alla bagossa
50min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 min
Pasta patate e speck
40 min
Pasta tonno e olive
35 min